Franța ar putea interzice deplasările pe întregul teritoriu după ora 18

Este una dintre măsurile ce ar putea fi anunțate, joi seară, de premierul Jean Castex.

Aflat într-o vizită în nordul Franței, șeful Guvernului francez a transmis că vaccinarea prinde viteză și că operațiunea se desfășoară în condiții bune.

Cu toate acestea, francezii sunt considerați printre cei mai sceptici europeni când vine vorba de vaccinare, notează presa străină.

Orice deplasare neesenţială este în prezent interzisă pe întreg teritoriul Franţei între orele 20:00 şi 06:00 dimineața. În 15 departamente blocajul a fost impus, de la începutul acestei luni, de la ora 18.00.

E de așteptat ca măsura să fie extinsă după ora 18.00 în toată țara, notează presa franceză, înainte de un discurs al premierului francez așteptat joi seară.

Alături de mai mulți miniștri, Jean Castex va anunța noi măsuri anti-COVID pentru a stăpâni în special varianta britanică, care circulă acum pe teritoriul francez și varianta sud-africană, despre care se știe încă destul puțin, spun oficialii sanitari.

Într-o vizită în nordul țării, la spitalul regional Metz-Thionville, premierul Jean Castex a declarat că este bucuros să vadă că programul de vaccinare anti-COVID începe să fie acceptat mai larg de cetățenii francezi.

„Observ cu bucurie că acceptarea programului de vaccinare este în creștere și aceasta este o veste minunată pentru țara noastră”, a spus Castex în timp ce vizita centrul de imunizare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS