Confidenţialitate

Franța: Anticoncepționalele devin gratuite pentru tinerele de până la 25 de ani

Tinerele cu vârste de până la 25 de ani, din Franța, vor avea acces gratuit la anticoncepționale. Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Olivier Veran, ministrul Sănătății din Franța, a declarat că este inacceptabil ca tinerele să nu folosească anticoncepționale pentru că nu-și permit din punct de vedere financiar.

Astfel, tinerele cu vârste sub 25 de ani vor avea acces gratuit la anticoncepționale. Măsura a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2022, conform France24, citat de Insider.

Veran a mai spus că, în urma unui calcul, Guvernul ar avea de plătit aproximativ 25 de milioane de dolari sau 21 de milioane de euro pentru a susține această inițiativă.

„Este intolerabil faptul că femeile nu se pot proteja și nu pot folosi această metodă contraceptivă – dacă o aleg – pentru că nu-și permit și costă prea mult”, a spus ministrul Sănătății din Franța în septembrie 2021.

Conform France24, inițiativa se referă la anticoncepționale, dispozitive de tip sterilet, plasturi contraceptivi, dar și alte metode hormonale pe bază de steroizi.

Nu este totuși clar dacă inițiativa se referă și la persoanele transgender și cele nonbinare.

Insider l-a contactat pe ministrul Sănătății din Franța pentru un comentariu, dar ublicația încă nu a primit un răspuns.

Sursa foto: Unsplash / Reproductive Health Supplies Coalition

Citește și: Amsterdam: Poliţia dispersează un protest neautorizat față de restricţiile sanitare | VIDEO

Autor: Carmen Zanfir