Confidenţialitate

Fragmente din cartea “Loredana, Sentimente”, făcute publice: meniul de 1 leu pe zi și prima întâlnire cu compozitorul Adrian Enescu

În această săptămână au fost făcute publice câteva fragmente din cartea “Loredana, Sentimente” care urmează a fi lansată pe 26 noiembrie la concertul artistei de la Sala Palatului, iar fanii au fost invitați să le fotografieze și să le posteze în social media pentru a câștiga cărți cu autograful Loredanei.

Odată cu aceste fragmente, publicul descoperă detalii super emoționante din adolescența artistei cu cea mai spectaculoasă carieră din România.

”La repetițiile pentru concursul Steaua fără nume, erau zile în care nu aveam decât 1 leu și îmi planificam să mănânc patru chifle. Peste drum de hotel era un fel de minibrutărie, unde făceau niște chifle foarte bune. Și am zis: „O să îmi iau una dimineața, îmi mai iau una la prânz și îmi păstrez două pentru când vin seara.

“ Costa 25 de bani o chiflă. Nu mi se părea că fac un efort sau că n-am ce-mi trebuie, fiindcă nu aveam termen de comparație. Nu existau copii care să vină cu Mercedesul la școală. Câți bani îmi dăduseră ai mei atâția aveam, nu mi se părea nimic anormal.

Eram fericită că sunt în București, că o să mă duc la Televiziune, să văd cum e într-un studio,” mărturisește Loredana în cartea care urmează să apară săptămâna viitoare.

Un alt fragment din carte dezvăluit publicului prezintă prima întâlnire a Loredanei cu compozitorul Adrian Enescu, cel care a scris pentru ea albumul “Bună seara, iubito”, cel mai bine vândut album din muzica românească – peste 1,5 milioane de exemplare.

”Mi-a cerut să dau o probă. Nu mi s-a făcut frică, eram doar puțin agitată. Mi-a pus un cântec, să îl ascult de 2–3 ori, mi-a așezat în față textul și apoi a zis: „Hai, înregistrează!“ Cântecul era O inimă de 16 ani. Un cântec foarte dificil! Cu accent, ritmat, foarte diferit de tot ceea ce cântasem până atunci.

Pe un registru extrem de întins, de jos până foarte sus. După ce am tras prima dublă, m-a oprit, a reascultat și a zis: „Ești genială.“ M-am înmuiat, toată adrenalina s-a domolit și m-am relaxat. L-am auzit cum îmi spune: „Uite, știi ce? Vreau să fac un album cu tine!“

Loredana se află în repetiții pentru show-ul “Sentimente”, un concert multisenzorial, cu invitați aduși de peste hotare și cu o desfășurare impresionantă de costume și efecte speciale.

Concertul “Loredana Sentimente” are loc pe 26 noiembrie, ora 20:00, la Sala Palatului.