Confidenţialitate

Fotograful oficial al lui Barack Obama a realizat 2 milioane de poze în 8 ani – GALERIE FOTO

Pete Souza, fotograful oficial al lui Barack Obama, a dezvăluit două milioane de fotografii pe care le-a realizat de-a lungul anilor preşedintelui american, potrivit occupydemocrats.com.

barack obama (2)

Imaginile suprind lumea preşedintelui, ca om şi ca lider al lumii libere, de la momente pline de candoare şi emoţionante, instantanee din viaţa obişnuită a liderului american la unele oficiale.

barack obama (6)

”Ne va lipsi mult când se va întoarce la viaţa sa şi nu putem să-l răsplătim pentru cum a condus naţiunea în afara apelor tulburi”, scrie occupydemocrats.com.

barack obama (4)

Pete Souza este directorul Biroului foto de la Casa Albă şi fotograful oficial al preşedintele Barack Obama, potrivit site-ului său.

barack obama (3)

Înainte de 2009, Pete Souza a lucrat ca profesor asistent de fotojurnalism la Universitatea din Ohio, fotograf pentru Chicago Tribune în biroul publicaţiei de la Washington, ca freelancer pentru National Geographic şi ca fotograf oficial la Casa Albă pentru preşedintele Ronald Reagan.

barack obama (7)

Pete Souza a publicat, în 2008, cartea “The Rise of Barack Obama”, în care a inclus fotografii ale sanatorului Barack Obama, aflat în plină ascensiune politică.

barack obama (8)

El a extins documentarea sa cu primul an în Senat al lui Barack Obama şi l-a însoţit pe acesta în şapte ţări, printre care Kenya, South Africa şi Russia între 2005-2006. Cartea a fost un bestseller pe lista New York Times timp de cinci săptămâni.

barack obama (5)

Foto: occupydemocrats.com