Confidenţialitate

Fostul manager al SJU Focșani revine în funcție în urma unei decizii a instanței

Fostul manager al Spitalului Județean Focșani, înlocuit în funcție anul trecut, după ce s-a infectat cu noul coronavirus, revine în funcție.

El a câștigat în instanță suspendarea ordinului semnat de ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, prin care a fost suspendat din funcția de manager.

Constantin Mîndrilă a câștigat la Curtea de Apel Galați o primă bătălie în războiul pe care l-a început cu Ministerul Sănătății.

Magistrații au dispus suspendarea ordinelor emise anul trecut de ministrul Sănătății de atunci, Nelu Tătaru, prin care Mîndrilă a fost înlocuit în funcție.

Fostul manager a considerat încă de la început că a fost înlocuit abuziv din funcție, iar această primă decizie a instanței pare să-i dea dreptate, până la un verdict pe fond.

Anul trecut, în primăvară, în timp ce era manager al Spitalului Județean Focșani, Mîndrilă a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Era asimpromatic, dar a fost internat în secția infecțioase, în urma unei dispoziții a prefectului. Ulterior, s-a aflat în concediu medical, depășind ca număr de zile perioada maximă prevăzută în contractul de management încheiat cu Ministerul Sănătății.

În perioada în care Mândrilă s-a aflat în incapacitate de a conduce unitatea sanitară, care a coincis cu starea de urgență impusă în România, Spitalul Județean a avut conducere militară, aici fiind la acel moment unul din cele mai mari focare de infecție cu noul coronavirus din țară.

Ulterior, manager interimar a fost numită Codruța Neagu, în funcție și acum după ce contractul de management interimar i-a fost prelungit.