Confidenţialitate

Fostul fotbalist și antrenor Johan Cruyff a încetat din viață

Olandezul Johan Cruyff a încetat din viață, joi, la vârsta de 68 de ani, anunță site-ul oficial al fostului antrenor și fotbalist.

Johan Cruyff a fost diagnosticat cu cancer la plămâni anul trecut.

Pe pagina sa de internet a fost publicat un mesaj în care se afirmă că fostul antrenor a murit în locuința sa din Barcelona, înconjurat de familie, ”după o lungă bătălie cu cancerul”.

”Vă rugăm să respectați nevoia de discreție a familiei în acest foarte dureros moment”, se spune în finalul scurtului mesaj.

Considerat unul dintre cei mai talentați jucători din istoria fotbalului, Johan Cruyff a primit de trei ori în carieră Balonul de Aur, performanță reusita doar de Messi, Cristiano Ronaldo, Michel Platini și Marco Van Basten.

A jucat la Ajax Amsterdam și Barcelona și a mai evoluat în liga nord-profesionistă nord-americană, la Los Angeles Aztecs.

Alături de Ajax a câștigat Cupa Campionilor Europeni de trei ori la rând, la începutul anilor 70 și a marcat 33 de goluri în 48 de selecții în naționala Olandei.

După încheierea carierei de jucător, Johann Cruyff le-a antrenat pe Ajax și Barcelona, la ultima dintre aceste echipe avându-l ca elev pe Gheorghe Hagi.