Confidenţialitate

Fost ministru: „Clienții Enel nu riscă nimic”. Compania a anunțat că vrea să plece din România

„Clienții Enel nu riscă nimic”, spune Răzvan Nicolescu, expert în energie și fost ministru. Reacția vine după ce compania de furnizare și distrubuție a energiei electrice a anunțat că intenționează să-și vândă activele din România anul viitor.

Nu este o veste bună, dar nici sfârșitul lumii, a subliniat, în emisiunea Deșteptarea, fostul ministru al Energiei.

„Este cel mai mare grup de utilități din Europa. Fiecare grup își are propria strategie. Probabil compară oportunitățile din România cu altele, din alte țări în care operează. Nu este o decizie fericită, dar nici sfârșitul lumii. România trebuie să rămână atractivă pentru investitori. Clienții Enel rămân ai Enel, firma nu pleacă din România, ci se schimbă acționariatul”, spune Răzvan Nicolescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Enel are o importanță strategică pentru România și compania nu poate fi preluată de oricine. Tranzacția trebuie aprobată și de statul român, mai spune Răzvan Nicolescu:

„Este distribuitorul care livrează energie în baza NATO de la Kogălniceanu. De regulă astfel de tranzacții nu se pot face fără  să existe și binecuvântarea statului. Aici trebuie să se așeze la masă cu toții. Plecarea este o intenție, momentan, nu o certitudine”, mai spune expertul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Enel are 3 milioane de clienți în România.

Grupul Italian a anunțat că va părăsi România, nu din cauza cadrului legal, ci pentru că e dificil să mai obțină creșteri suplimentare în viitor. Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie a a transmis că abonații Enel nu vor fi afectați și vor avea în continuare acces neîntrerupt la electricitate și gaze.