Forbes: Topul celor mai profitabili actori de la Hollywood din 2013

Topul Forbes al celor mai profitabili actori compară salariile primite de vedetele hollywoodiene cu încasările obţinute de filmele în care acestea au jucat roluri principale în 2013

Primele patru poziţii din acest top sunt ocupate de actriţe, revista Forbes remarcând că 2013 a fost un an feminin.

Emma Stone ocupă prima poziţie în clasamentul Forbes al celor mai profitabili actori de la Hollywood, întrucât filmele în care a jucat în acest an au generat venituri de 80,7 dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit sub formă de onorarii. Emma Stone a putut fi văzută în acest an în special în filmul ‘The Amazing Spider-Man’, un lungmetraj care a obţinut încasări de 750 de milioane de dolari pe plan mondial.

Mila Kunis ocupă locul al doilea în acest clasament, generând încasări de 68,7 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătită. Jennifer Lawrence se află pe locul al treilea, cu venituri de 68,6 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit de la producătorii de la Hollywood.

Natalie Portman ocupă locul al patrulea cu venituri de 31,3 dolari pentru 1 dolar primit, iar locul al cincilea este ocupat de actorul Dwayne ‘The Rock’ Johnson care a generat venituri de 31,1 dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit.

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat de Daniel Craig (25,6 dolari pentru 1 dolar plătit), Russell Crowe (25,6 dolari pentru 1 dolar plătit), Kristen Stewart (25 dolari pentru 1 dolar plătit), Robert Pattinson (23,5 dolari pentru 1 dolar plătit) şi Taylor Lautner (21,4 dolari pentru 1 dolar plătit).