Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om de planetă, pentru al patrulea an la rând

Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, este lider în topul Forbes al celor mai bogaţi oameni de pe planetă, pentru al patrulea an consecutiv.

Gates a rămas pe primul loc cu o avere care a crescut faţă de anul trecut de la 75 de miliarde de dolari la 86 de miliarde de dolari.

Bill Gates este urmat în topul din 2017 de preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, şi de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Warren Buffett se află pe poziţia a doua. Averea sa netă a urcat la 75,6 miliarde de dolari, de la 60,8 miliarde de dolari.

Poziţia a treia este ocupată de Jeff Bezos, cel mai mare câştigător în topul din acest an. Averea lui a crescut cu 27,6 miliarde de dolari, la 72,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes.viewscnt

Donald Trump a coborât 100 de poziţii în topul Forbes al miliardarilor din 2017, pe locul 544, averea sa netă, de 3,5 miliarde de dolari, fiind cu aproximativ o treime mai mică faţă de ceea ce pretindea el în timpul campaniei pentru preşedinţia Statelor Unite, relatează Reuters.

Declinul a fost provocat în mare parte de impactul scăderii pieţei imobiliare din New York asupra valorii proprietăţilor sale.

România este reprezentată în topul Forbes de un singur om, Ion Ţiriac. Plasat pe poziţia 1795, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Topul Forbes din acest an include un număr record de 2.043 de miliardari, în creştere cu 13%, de la 1.810 în 2016.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS