Forbes: Angela Merkel, cea mai influentă femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel ocupă, pentru al şaselea an consecutiv, prima poziţie în topul 100 al celor mai influente femei din lume, întocmit de revista Forbes, potrivit bbc.com.

Angela Merkel ocupă pentru al şaselea an consecutiv prima poziţie în acest clasament şi a noua oară în total, după ce a devenit cancelar al Germaniei. 

Hillary Clinton, care speră să obţină candidatura din partea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, se află pe locul al doilea în acest clasament întocmit în fiecare an de editorii revistei Forbes.

Podiumul este completat de economista Janet Yellen, preşedintele Consiliul de Administraţie al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii.

Topul Forbes cuprinde 100 de femei din 29 de ţări, provenind din sectoare de activitate diverse, precum politică, afaceri, tehnologie şi filantropie.

Potrivit revistei Forbes, femeile din acest clasament controlează venituri totale de 1 trilion de dolari şi influenţează destinele unui număr de peste 3.6 miliarde de persoane din lumea întreagă.

Vârsta medie a femeilor din Top 100 este de 57 de ani. Marissa Mayer, CEO-ul grupului Yahoo!, în vârstă de 41 de ani, este cea mai tânără dintre ele, iar cea mai vârstnică este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care a împlinit pe 21 aprilie vârsta de 90 de ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS