”Fluturii sunt liberi”, primul spectacol de teatru din România pentru persoanele cu deficiențe de vedere

Azi, de la ora 19:00, la Teatrul Excelsior din București va avea loc o reprezentație specială a spectacolului ”Fluturii sunt liberi” dedicată colectării fondurilor necesare pentru finalizarea unor manuale pentru elevii cu deficiențe de vedere din școlile speciale.

Campanie de conștientizare a nevoilor tinerilor cu deficiențe de vedere a fost demarată de actorul Alex Călin, în colaborare cu Fundația Cartea Călătoare.

”Fluturii sunt liberi” este primul spectacol de teatru din România accesibilizat de Fundația Cartea Călătoare pentru persoane cu deficiențe de vedere.

„Fluturii sunt liberi. Poveste. O poveste de dragoste. O poveste despre cum iubirea transcende orice impediment fizic. O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său „puiului” care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…”, explică regizorul Erwin Șimșensohn.

La intrarea în sala de teatru, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor. Nevăzătorii vor putea urmări piesa de teatru în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și gesturile mai importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera creată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS