Flacăra olimpică a fost înmânată aseară, la Atena, organizatorilor britanici

Cea care a primit flăcara a fost prințesa Anne, în prezența fostului căpitan al Angliei, David Beckham, ambasador al Jocurilor Olimpice din acest an.

Îmbrăcată intr-un costum alb, prinţesa Anne, fiica reginei Elizabeth a II-a, a primit flacăra din partea preşedintelui Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos, pe stadionul ce a găzduit primele Jocuri moderne, în 1896.

Alături de prințesă s-au aflat președintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe, primarul Londrei, Boris Johnson şi fotbalistul David Beckham.

Ceremonia s-a desfășurat pe o vreme ploioasă. Flacăra a fost înmânată organizatorilor britanici după o scurtă coregrafie în stil antic a ‘preoteselor’ elene îmbrăcate în tunici crem.

Aprinsă la 10 mai, la Olimpia, conform unei tradiţii datând de la ediţia din 1936, flacăra a fost purtată pe ultimii metri de campionul olimpic grec la haltere, Pyrros Dimas, şi de un sportiv chinez medaliat cu aur la gimnastică..

Flacăra olimpică va părăsi astăzi Atena, cu avionul, urmând să ajungă la o baza militară din Cornwall, în sud-vestul Angliei.

Începând de maine , 8.000 de alergători vor purta torţa pe o distanţă de peste12 mii de kilometri, periplul urmând să dureze 70 de zile.

Parcursul se va încheia pe stadionul olimpic din Londra, la 27 iulie, când va avea loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.