Confidenţialitate

Financial Times: SUA ar putea opri toate comenzile deschise pentru sistemele Patriot până când Ucraina va avea suficiente pentru a se apăra

Guvernul Statelor Unite ale Americii sunt pe cale să oprească toate comenzile deschise pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot și pentru rachetele interceptoare până când Ucraina va avea suficiente pentru a susține apărarea în fața atacurilor aeriene ale Rusiei.

Surse Financial Times, apropiate acestei chestiuni, au declarat că măsura va fi anunțată de președintele Statelor Unite ale Americii – Joe Biden – joi, 20 iunie 2024.

Joe Biden a declarat săptămâna trecută că în Italia că a obținut angajamente pentru livrarea de sisteme suplimentare de apărare aeriană către Ucraina, scrie Financial Times.

Joe Biden, despre sistemele Patriot: Tot ce avem acum este destinat Ucrainei

De asemenea, Joe Biden a subliniat că Ucraina va fi tratată cu prioritate în fața altor state care se află pe lista de așteptare a sistemelor Patriot.

„Tot ceea ce avem va merge în Ucraina până când nevoile lor vor fi satisfăcute”, a declarat Joe Biden.

Polonia, România și Germania se numără pe lista țărilor care au comandat deja sisteme Patriot, dar încă nu au fost livrate.

Spania așteaptă lansatoare Patriot, în timp ce o coaliție din NATO a plasat în ianuarie o comandă pentru 1000 de rachete Patriot.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Administrația Prezidențială: România va dona un sistem Patriot pentru Ucraina