Confidenţialitate

Finala Euro 2016: Franța – Portugalia; cine este favorită

Deseară, se joacă finala Euro 2016, între Portugalia şi Franța, gazda actualei ediţii.

Partida este programată la ora 22:00, la Paris, pe Stade de France.

Ronaldo, căpitanul naţionalei Portugaliei spune că este conștient că Frața e favorită, fiind țară gazdă, însă este încrezător că Portugalia va câştiga trofeul, mai ales pentru că diseară, va juca și fundaşul, Pepe, care s-a recuperat după accidentarea la coapsă.

“Franța este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câștiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să câștig un trofeu cu naționala țării mele. La nivel individual și alături de o echipă de club am câștigat tot ce era de câștigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares și un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil și de aceeași părere sunt și colegii mei, dar și toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câștiga primul ei trofeu major” a declarat Ronaldo, conform site-ului UEFA.

“Am început competiția destul de ezitant. Rezultatele partidelor din faza grupelor nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Până la urmă am reușit să ajungem în finală și bineînțeles că meritul aparține atât jucătorilor cât și celor din staff. Cred că toți merită felicitați” a adăugat Ronaldo.

Finala Campionatului European dintre Franţa şi Portugalia va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Stade de France din Saint-Denis.

De partea Portugaliei este și elefantul oracol, Zella, care a ghicit rezultatele a 7 din 8 meciuri. Animalul a prezis că Portugalia va fi Campioana Europei.

MĂSURI DE SECURITATE

6.800 de jandarmi şi ofiţeri de poliţie vor asigura măsurile de ordine în ziua finalei dintre Franţa şi Portugalia.

Forţele de ordine vor fi împărţite în jurul stadionul din Saint-Denis, în fanzone-uri, şi pe bulevardul Champs Elysees în timpul meciului, dar şi după partidă.

În zona arenei Stade de France vor patrula permanent aproximativ 1.300 de jandarmi şi poliţişti, în timp de 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde suporterii ambelor formaţii ar putea să se strângă pentru a sărbători triumful echipei lor naţionale. Fanzone-uri din Paris vor în permanenţă sub observaţia a minim 700 de forţe de ordine. Restul, până la totalul de 6.800, se vor afla în stadion pe parcursul meciului.

Dacă Franța va câștiga, poliţia nu va opri traficul pe Champs Elysees pentru o celebrare a victoriei, din motive de scuritate, în contextul atacurilor teroriste din ultima vreme.