Filmul de animaţie „Zootopia” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american – VIDEO

Filmul de animaţie „Zootopia” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 73,7 milioane de dolari, stabilind un record de încasări pentru un lungmetraj produs de studiourile Disney.

Celelalte două premiere ale săptămânii trecute, „London Has Fallen” și comedia de război „Whiskey Tango Foxtrot” s-au plasat pe locul al doilea, respectiv al patrulea în clasamentul încasărilor, potrivit  boxofficemojo.com.

„Zootopia” este film care ne oferă o perspectivă amuzantă asupra vieții într-o societate modernă complet lipsită de oameni. Animația regizată de Byron Howard, Rich Moore și Jared Bush prezintă un regn animal antropomorfic și civilizat unde prădătorii și prada lor coexistă în pofida inegalităților. Filmul se axează asupra relației dintre o iepuroaică agentă de poliție și prădătorul său natural, vulpoiul. Printre actorii care asigură vocile personajelor se numără Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba și Jenny Slate.

Pe locul doi s-a plasat thriller-ul „London Has Fallen”, cu încasări de 21,7 milioane de dolari. Acest film este o continuare a filmului „Olympus Has Fallen” (2013) în care îl reîntâlnim pe Gerard Butler în postul de bodyguard al președintelui SUA, interpretat din nou de Aaron Eckhart. De data aceasta președintele face o vizită la Londra pentru a asista la funeraliile premierului britanic, moment de care profită teroriștii pentru a crea haos în oraș și a încerca să-i asasineze pe principalii lideri mondiali.

Filmul „Deadpool”, despre aventurile unui antierou al universului Marvel cunoscut pentru umorul său negru, a coborât pe locul trei cu încasări de 16,4 milioane de dolari, după trei săptămâni de supremație în box-office.

Lungmetrajul „Whiskey Tango Foxtrot” se plasează pe locul patru, cu încasări de 7,6 milioane de dolari. Tina Fey interpretează rolul unei corespondente de război care încearcă să acopere conflictul din Afganistan alături de ceea ce a mai rămas din armata americană în această țară. Acest film se bazează pe cartea de memorii a jurnalistei americane Kim Barker după misiunile sale din Afganistan și Pakistan, intitulată „The Taliban Shuffle”.