Confidenţialitate

FILIPINE: O femeie a murit pe când aștepta, în timpul carantinei, un mijloc de transport care să o ducă acasă

Moarte unei femei, care își creștea singura cei patru copii, a stârnit indignare în Filipine.

Femeia încerca să ajungă acasă, în Calabanga, Camarines Sur, însă nu a găsit niciun mijloc de transport din cauza carantinei impuse în contextual COVID-19, potrivit CNN.

Michelle Silvertino avea 33 de ani și a fost găsită, pe 5 iunie, în stare de inconștiență, la piciorul unui pod, lângă o mare autostradă, în zona capitalei Manila.

Femeia a mers pe jos între două orașe, în speranța că va prinde un mijloc de transport. Și-a pierdut însă forța de a mai merge și a fost găsită la piciorul unui pod în stare de inconștiență. A fost dusă la spital, însă era prea târziu.

Moartea lui Michelle Silvertino a stârnit indignare în întregul stat filipinez. De altfel, mulți muncitori au avut de suferit, după ce autoritățile au impus starea de urgență în luna martie și au suspendat transporturile publice.

Potrivit CNN, sute de muncitori aflați la depărtare de familiile lor care trăiesc în alte regiuni din Filipine s-au adăpostit în apropierea unei autostrăzi, în vreme ce alții au rămas blocați pe aeroportul din Manila, după ce zborurile lor au fost anulate.

Oficialii filipinezi susțin acum că depun eforturi pentru a veni în sprijinul munictorilor care vor să ajungă acasă, la familiile lor.