Fibrele alimentelor scad riscul bolilor cronice

Persoanele care includ frecvent în dietă fibre alimentare prezintă un risc scăzut de deces prematur. Studiul a inclus aproximativ un milion de persoane. Rezultatele cercetărilor se bazează pe potențialul fibrelor alimentare de a scădea riscul bolilor cronice, inclusiv a celor cardiace, cerebrovasculare, a diabetului sau a mai multor tipuri de cancer.

Conform specialiștilor din Statele Unite, adulților li se recomandă 14 grame de fibre la fiecare 1000 de calorii consumate, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de grame de fibre pe zi pentru femei și 38 de grame de fibre pe zi pentru bărbați.

Putem adăuga la fiecare masă un aliment bogat în fibre alimentare precum fructe, legume, cereale integrale, fasole, semințe sau nuci.

Aportul de fibre alimentare trebuie crescut treptat, pentru a-i oferi timp corpului să se obișnuiască. De asemenea, este nevoie de o hidratare corespunzătoare.

Beneficiul fibrelor alimentare este cunoscut de foarte mult timp: scad nivelul de colesterol din sânge, reglează presiunea arterială, glicemia și nivelul de insulină și chiar pot reduce gradul de inflamație existent în corp.
Alimentele bogate în fibre oferă senzația de sațietate mai repede și mai de durată, ceea ce contribuie și la reglarea greutății corporale.

Bineînțeles, nu doar consumul de fibre alimentare este necesar pentru un organism sănătos, ci și un stil de viață care include în general o alimentație echilibrată și activități sportive din plin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Articole Similare