Confidenţialitate

Fiat Chrysler și PSA obțin aprobarea UE pentru fuziune

Fiat Chrysler și rivalul francez PSA au obținut aprobarea autorității europene pentru concurență, luni, pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a crea al patrulea producător auto din lume, anunță Reuters.

Totuși, cele două entități trebuie să permită concurenței să acceseze rețelele lor de reparații și întreținere pentru autoutilitare pentru a ajuta noii intrați să se extindă pe piață, a declarat autoritatea competitivă din UE.

Entitatea care va rezulta în urma fuziunii, denumită Stellantis, va deține mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati, precum și Peugeot, Opel și DS.

Asocierea ar putea ajuta companiile să facă față provocărilor de a fabrica vehicule mai curate și efectelor pandemiei globale.

Comisia Europeană a declarat că PSA își va extinde acordul cu Toyota Motor prin creșterea capacității Toyota și reducerea prețurilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb și accesorii pentru a răspunde problemelor de concurență din UE.

„Accesul la o piață competitivă pentru autoutilitare comerciale mici este important pentru mulți lucrători independenți și pentru companiile mici și mijlocii din întreaga Europă”, a declarat comisarul european pentru concurență Margrethe Vestager într-un comunicat.

Companiile preconizează că finalizarea fuziunii va avea loc până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor.

Acționarul majoritar al FCA este Exor, holdingul familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, guvernul francez și Dongfeng din China.