Confidenţialitate

Festivaluri culinare dedicate borşului pescăresc, în Delta Dunării

Festivalul Borşului de Peşte al Deltei Dunării, ediţia a V-a, este organizat, în perioada 8-10 septembrie, în localitatea tulceană Crişan.

Se organizează concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale, pregătite de către echipe de bucătari localnici, de pe întreg teritoriul deltei, ce se întrec în măestria gătitului timp de trei zile. pe parcursul a două secţiuni: ‘Cea mai Bună Gastronomie Deltaică’ şi ‘Cel mai Bun Borş de Peşte’.

Turşti vor putea descoperi atât frumuseţea biodiversităţii deltei, cât şi folclorul etniilor deltaice.

Serbarea Borşului Pescăresc, ediţia a VII-a, este organizată pe 10 septembrie în comuna Jurilovca. Portul Turistic local va găzdui demonstraţii culinare cu specific pescăresc, excursii cu caiacele şi cu alte ambarcaţiuni pescăreşti în portul Jurilovca, ateliere interactive pentru copii, activităţi ale Cercetaşilor Marini, expoziţie de fotografie, standuri de produse artizanale şi preparate locale, dar şi o expoziţie de grafică, pictură şi fotografie.

Festivalul se încheie cu o serie de spectacole susţinute de Georgiana Chiriţă, Radu Captari, Vali Boghean & Band, dar şi Zdob şi Zdub.