Festivalul Național de Teatru de la Caracal – dedicat lui AMZA PELLEA

Între invitații de anul acesta de la Caracal se află Oana PELLEA, Horațiu MĂLĂELE, Tania Popa, Marius MANOLE & Medeea MARINESCU.

Teatrul din Caracal găzduiește a V-a ediție a Festivalului de Teatru.

Până duminică, 17 mai, vor fi prezentate spectacole puse în scenă la mai multe teatre din țară.

Pentru că ediția din acest an îi este dedicată lui Amza Pellea, deschiderea a făcut-o fiica regretatului Amza, Oana Pellea, cu spectacolul ”N(aum)”, după textele lui Gellu Naum, în regia Marianei Cămărășan, montare despre care am mai vorbit la Europa FM.

În timpul reprezentației, o grilă metalică ce susţinea decorul s-a prăbuşit pe scenă, chiar lângă Oana Pellea și Cristina Casian,protagonistele piesei ”N(aum)”. Totul s-a întâmplat din cauza unor manevre greșite efectuate de personalul tehnic al Teatrului. Deși riscau să fie grav rănite, Oana Pellea și Cristina Casian au rămas calme iar publicul a crezut că momentul a fost unul regizat. Ulterior, un reprezentant al Teatrului a cerut scuze spectatorilor și a cerut o pauză pentru ca decorul să fie refăcut iar reprezentația să poată continua.

Programul cuprinde spectacole de și cu Horațiu Mălăele. Miercuri, 13 mai, va fi prezentat „Jocul vieții și al morții”, după Horia Lovinescu ( Teatrul de pe Lipscani, București), în regia lui Horațiu Mălăele.

De asemenea, publicul prezent la Caracal va putea vedea ”Lecția”(Teatrul Național București).

Actorii Marius Manole și Medeea Marinescu pot fi văzuți în producția „Fă-mi loc!”, în regia lui Radu Beligan iar Tania Popa în one-woman-show-ul „Fata din curcubeu” (Teatrul Național București).

Secțiunea dedicată copiilor include mai multe spectacole, precum „Albă ca zăpada”( programat vineri, la ora 11.00).

„Sânziana și Pepelea”, în regia lui Alexandru Dabija, (Teatrul Național Cluj-Napoca) va încheia Festivalul Național de Teatru din Caracal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS