Festivalul Internațional One World Romania invită elevii și profesorii de liceu la film – VIDEO

În cadrul Festivalul Internaţional One World România, ajuns la cea de-a noua ediţie ce se va desfăşura între 22 şi 25 martie, la cinematograful Eforie din Bucureşti, vor fi proiectate cele mai noi filme documentare cu și despre tineri.

După fiecare proiecție, un invitat al festivalului, regizor, producător sau expert în tematica filmului respectiv, va dezbate împreună cu elevii subiecte legate de drepturile omului și istoria recentă, pornind de la documentarul vizionat.

Astfel, programul își propune să introducă filmul documentar și discuția despre drepturile omului în liceele din România, prin activități destinate elevilor și profesorilor.

One World Romania la Școală vede în filmul documentar un instrument educațional, care nu înlocuiește lecția, ci funcționează ca un catalizator pentru discuții, stimulând gândirea critică și implicarea civilă, trezind interesul liceenilor pentru lumea din jur, dar și pentru istoria recentă care a influențat societatea în care trăim.

Timp de patru zile, vor fi proiectate filme atât din România, cât şi din Croaţia, Slovacia, Suedia sau Franţa.

Programul proiecțiilor pentru liceeni în cadrul Festivalului One World Romania 9:

22 martie ora 10:00: „Liberi”, în regia lui Tomislav Žaja, Croaţia, 2015,  73 min.
22 martie ora 14:30: „Roboțelul de Aur”, în regia lui Mihai Dragolea, Radu Mocanu , România, 2015, 77 min.
23 martie ora 10:00: „Felvidek. Prinși la mijloc”, în regia lui Vladislava Plančíková, Slovacia, Republica Cehă, 2014,  75 min.
23 martie 14:30: „Profesori de ignoranță”, în regia  Tamarei Erde, Franța, Israel, Palestina, Polonia, 2015, 51 min.
24 martie 10:00: „Orice chip poartă un nume”, în regia lui Magnus Gertten, Suedia, 2015, 75 min.
25 martie 10:00: „Jenica și Perla”, în regia lui Rozálie Kohoutová, Republica Cehă, Franța, 2015, 72 min.

Înscrierile pentru proiecțiile din cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar One World Romania pentru profesori cu clase și grupuri organizate se pot face până pe 18 martie 2016.