Confidenţialitate

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: Charlotte Rampling, Denis O`Hare și Israel Galvan vor primi stele pe Aleea Celebrităților | GALERIE FOTO

La Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, în această seară, 7 mari actori sau coregrafi, printre care Charlotte Rampling, Denis O, Hare și Israel Galvan, vor primi stele pe Aleea Celebrităților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la onorarea artiștilor care vor rămâne pe Aleea Celebrităților și până la Gala de la ora 19, de la Filarmonica de Stat, în programul FITS de astăzi, apar și două spectacole de dans create în pandemie.
Este o consecință a izolării și a nevoii de a ne trata, a explicat unul dintre autori, coregraful Gigi Căciuleanu:

”Un dansator este propriul său instrument și coregraful lucrează, în primul rând, cu el însuși. În primul rând cu trăznăile lui, cu nebuniile lui. Gilda spunea că, în acest an de pandemie, foarte multă lume s-a reinventat. A fost o porcărie, o nenorocire, dar în același timp ne-a ajutat să ne regăsim, tocmai prin acea tehnologie, lumea nu și-ar fi închipuit niciodată că, prin intermediul unui ecran se poate lucra. Eu eram în fața unui ecran, Larry era la zeci, la sute de kilometri mai departe, în spatele unui ecran. Ne-am închipuit acest burduf între noi, un burduf de întuneric, parcă cele două ecrane ar fi legate de un maț enorm de lung, și uite că, prin această depărtare, am putut lucra. Acum, cred că am putea lucra și cu oameni de pe Lună sau de pe Marte, fără nici o problemă sau chiar mai ușor.”

În acest weekend, ultimul al ediției a 28-a, în programul FITS 2021 sunt printre alte zeci de spectacole, Azilul de noapte, în regia lui Șerban Puiu, Familia Addams, în regia lui Răzvan Mazilu și Tom și Jerry 3.0, regizat de Florin Piersic Jr.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru