Festivalul ‘George Enescu’, live pe Internet

Toate concertele din cadrul Festivalului ‘George Enescu’, de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului, vor fi disponibile în direct, online.

TVR a lansat site-ul propriu dedicat actualei ediţii a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’ – enescu.tvr.ro, promitând transmiterea în direct a tuturor concertelor susţinute la Ateneul Român şi la Sala Mare a Palatului, cât şi o colecţie de informaţii – articole, materiale video, fotografii de arhivă – selecţionate special pentru iubitorii acestui fenomen muzical unic.

Site-ul TVR dedicat festivalului le oferă internauţilor, pentru ediţia din acest an, posibilitatea de urmări în direct toate concertele pe care Televiziunea Română le va prelua la ediţia a XXI-a.

Astfel, atât concertele transmise în direct de TVR 1, TVR 2 şi TVD HD, cât şi concertele care vor fi înregistrate şi care vor fi incluse ulterior în grilele de programe ale TVR, vor fi transmise în direct de la festival pe site-ul enescu.tvr.ro.

Primul concert care va putea fi urmărit în direct, online, pe enescu.tvr.ro este concertul care deschide ediţia a XXI-a a festivalului – Concertul Staatskapelle Berlin, sub bagheta dirijorului Daniel Barenboim (duminică, 1 septembrie, de la ora 19.30). Din programul concertului fac parte: G. Enescu – ‘Rapsodia română nr. 2 în Re Major op. 11’ şi Sir E. Elgar – ‘Simfonia nr. 2 în Mi bemol Major op. 63’.

Festivalul ‘George Enescu’ se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.