Confidenţialitate

Festivalul de muzică Glastonbury a fost anulat pentru al doilea an

Festivalul Glastonbury și-a amânat, anul trecut, ediţia aniversară, iar acum anunță că o amână și pe cea din 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

“În ciuda eforturilor noastre de a mişca pământul, a devenit clar că pur şi simplu nu vom reuşi să facem festivalul să aibă loc anul acesta. Ne pare rău să vă dezamăgim pe toţi.”, au transmis organizatorii pe siteul oficial.

În 2020, pentru a celebra cei 50 de ani de la prima ediţie a evenimentului muzical îşi confirmaseră prezenţa, în perioada 24-28 iunie, artişti ca Taylor Swift, Paul McCartney şi Kendric Lamar, alături de Pet Shop Boys, pe Dua Lipa şi Noel Gallagher.

Amânarea a fost decisă pe fondul măsurilor de limitare a infecţiilor cu noul coronavirus. Aceleași motive au stat și în acest an la baza deciziei de a anula prestigiosul eveniment muzical.

Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra şi nici anul trecut, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie și atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.