Festivalul cărnii de câine din China continuă în ciuda revoltei generale împotriva cruzimii față de animale – VIDEO (Imagini șocante)

Aproximativ 10.000 de câini și pisici vor fi uciși și mâncați în cadrul Festivalului Cărnii din Yulin, care are loc în fiecare an în sudul țării, în ciuda a numeroase campanii și petiții care cer anularea evenimentului considerat de o cruzime fără margini, scrie BBC.

Festivalul, desfășurat pe 21 și 22 iunie, marchează solstițiul de vară și este legat de superstiția chinezilor potrivit căreia consumul cărnii de câine permite acumularea de căldură care să țină iarna departe.

Încă de la inaugurarea sa, în anii 1990, sângerosul festival e întâmpinat cu indignare atât în jurul Chinei și al lumii, cât și în interiorul orașului Yulin, în ciuda faptului că în China nu există vreo lege de protecție a animalelor.

Activitățile din acest an par să fi fost cele mai criticate și controversate de până acum, pe măsură ce din ce în ce mai multe celebrități și-au exprimat indignarea față de festival pe canalele social media.

Hashtagul #StopYulin2015 a adunat pe Twitter 250.000 de postări începând din luna mai, la campaniile online luând parte, printre alții, și actorul britanic Ricky Gervais și mai mulți actori asiatici. Problema este, însă, că oficialii din Yulin nu recunosc oficial existența acestui festival, potrivit Time. Totuși, autoritățile local ar fi declarat că vor lua măsuri și vor închide controversatul eveniment. În același timp, locuitorii și comercianții din Yulin spun că animalele sunt omorâte ”într-un mod uman”.

Pe internet circulă mai multe petiții inițiate de activiști pentru drepturile animalelor. Dintre acestea, cele mai multe semnături – aproape 3,9 milioane – au fost strânse până acum de petiția Change.org intitulată Stop the Yulin Dog Meat Eating Festival și adresată premierului Li Keqiang și altor politicieni din China.

FOTO articol: Twitter

Cum sunt vânduți câinii în piața de animale din Yulin – imagini filmate cu camera ascunsă de Humane Society International – VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=DPgyBkUcPKA

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS