Fernando Alonso ar putea concura la Grand Prix-ul din China

Fernando Alonso are acceptul parțial al medicilor pentru a concura în Marele Premiu de Formula 1 al Chinei. Pilotul spaniol a fost examinat mai mult de o oră la centrul medical al circuitului de la Shanghai, iar la final i s-a permis să urce în monopostul echipei Mclaren-Honda, deși avea încă dureri la coaste după accidentul spectaculos din Australia.

Acordul este însă provizoriu, iar dacă Alonso nu va fi în regulă la finalul calificărilor, nu i se va da voie să ia startul în cursa din week-end.

Fostul campion mondial a lipsit în etapa trecută – la Grand Prix-ul din Bahrain, unde a fost înlocuit de pilotul de rezervă, belgianul Stoffel Vandoorne, care a terminat pe locul al 10-lea la debutul său în “Marele Circ”.

Amintim, în cursa de la Melbourne, Fernando Alonso l-a acroșat pe mexicanul Esteban Gutierrez, apoi s-a rotit de câteva ori prin aer și s-a izbit de un parapet, distrugându-și complet mașina.

Marele Premiu de Formula 1 al Chinei va avea loc duminică dimineață de la ora 9:00. Campionul mondial en-titre, Lewis Hamilton a fost penalizat cu 5 locuri pe grila de start, fiindcă mecanicii de la Mercedes i-au înlocuit cutia de viteze. Specialiștii echipei germane au preferat să aibă toată mașina la capacitate maximă, fiindcă la Shanghai se pot face multe depășiri. Hamilton a luat startul primul în primele două curse ale sezonului, însă ambele au fost câștigate de coechipierul său, germanul Nico Rosberg.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS