Confidenţialitate

Fernando Alonso a abandonat la Indianapolis

Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso nu a reușit să termine celebra Cursă de 500 de mile de la Indianapolis, pentru care a absentat la Grand Prix-ul de la Monaco.

Întrecerea americană pe circuit oval a fost câștigată de un alt fost driver din “Marele Circ”, japonezul Takuma Sato, de la echipa Andretti Autosport.

La ediția cu numărul 101 a cursei, Sato, în varstă de 40 de ani, a obținut al 2-lea succes în IndyCar, serie în care concurează din 2010. Întrecerea a durat peste 3 ore și jumătate și a fost terminată de doar 16 dintre cei 33 de piloți care au luat startul. Sato s-a impus spre final, în turul 196 din 200, când l-a depășit pe brazilianul Helio Castroneves, de la Team Penske, într-un monopost cu motor Chevrolet.

Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, acum pilot la McLaren-Honda, a renunțat la Marele Premiu al Principatului Monaco din “Marele Circ”, desfășurat tot duminică, pentru a lua startul în celebra Indy500.

El s-a aflat la conducere în mai multe rânduri, dar a fost nevoit să abandoneze în turul 179, când se lupta pentru locul al 7-lea, din cauza unor probleme mecanice. Alonso a concurat în SUA pentru echipa Andretti Autosport, care, la fel ca McLaren, are motoare Honda.

Ibericul vrea să fie al 2-lea pilot din lume, drupă Graham Hill, care cucerește “Tripla Coroană“, adică Grand Prix-ul de la Monaco, Cursa de 500 de mile de la Indianapolis și Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

La Monaco, Alonso a fost înlocuit în echipa McLaren de Jenson Button, care a abandonat la rândul lui, în turul 60 din 78. Fernando Alonso va reveni în Formula 1 la Marele Premiu al Canadei, din 11 iunie.