Femeile din Iran vor putea participa la competiţii internaţionale de haltere

Președintele Federației de Haltere din Iran a anunțat că femeile din această țară vor putea participa pentru prima dată la competiții internaționale.

Am înfiinţat Comitetul feminin al Federaţiei Iraniene de Haltere şi avem sportive talentate. Ele au capacităţi înalte, ca bărbaţii şi sper că, purtând echipament special pentru sportivele musulmane, vor putea participa la campionate internaţionale în viitorul apropiat”, a declarat Ali Moradi, preşedintele federaţiei iraniene.

Iranul are o puternică tradiție în acest sport la problele masculine și a obținut șapte medalii olimpice de aur după anul 2000.

Attila Adamfi, directorul general al Federației Internaționale de Haltere a fost de acord cu decizia de a le implica pe femei.

Moradi a invitat SUA în Iran pentru Fajr Cup, o competiţie intenaţională masculină, programată în martie, la Ahvaz. El le-a cerut americanilor să trimită şi o delegaţie feminină.

Americanii au acceptat invitaţia şi intenţionează să trimită o delegaţie formată din sportive, antrenori şi oficiali tehnici, care ar putea participa la o întâlnire amicală Iran-SUA. 

Până atunci, sportivi din Iran şi SUA vor participa la Campionalele Mondiale de Haltere de la Anaheim, California (28 noiembrie – 5 decembrie).

Şi preşedintele Federaţiei de Haltere din Arabia Saudită, Mohammed Alharbi, a anunţat că ţara sa a stabilit un program pentru femei.

Iranul şi Arabia Saudită sunt cele mai mari ţări islamice care nu participă în concursurile feminine de haltere.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS