Femeile de succes de astăzi, dar care au crescut în centrele de plasament, au curajul de a-şi spune povestea

Femeile care au crescut în centrele de plasament și care au reușit, prin forțe proprii, să obțină succes atât în plan profesional, cât și personal, au curajul de a-şi spune povestea în cadrul conferinței anuale „Povestea mea”, ce va avea loc pe 8 octombrie 2019, la ora 18.00, la sediul EDFORSO.

Într-o lume în care încă există sensibilități în ceea ce privește egalitatea dintre sexe, în special pe piața muncii, am dorit să atragem un semnal de alarmă cu privire la femeile care pornesc din start cu un handicap social, cele care provin din centrele de plasament. Cât de greu le-a fost după ce au părăsit aceste centre, dar mai ales cum au găsit forța și resursele pentru a fi pe picioarele lor, ne vor destăinui speakerele invitate la conferință.

Așadar, anul acesta punem în prim plan poveștile de viață ale acestor femei, cu scopul de a crea, în mentalul colectiv, un loc pentru copilul instituționalizat, de a-l face mai vizibil și de a diminua stereotipul legat de condiția socială.

Vom avea, desigur, și o surpriză pentru toți cei prezenți: un moment artistic la pian, pregătit de Sebastian și sora lui, doi copii din mediu defavorizat, beneficiari ai bursei „Adoptă un talent”, oferită de organizația noastră.

Sebastian şi Maria sunt eroii campaniei noastre „Urmează-ţi Visul”. Cei doi fraţi sunt crescuţi de bunici și doresc să devină pianiști, dar în paralel, mai fac și cursuri de informatică, dansuri populare, engleză şi teatru. Nu și-au mai văzut părinții de șase ani și bunicii fac eforturi deosebite pentru a le oferi o educație cât mai bună. Bunicii i-au crescut cum au putut și toți patru trăiesc din aproape 2000 de lei pe lună, cu tot cu alocații și pensiile alimentare. I-au învățat că fiecare leu contează.

Cei care vor să participe la conferința „Povestea mea” din acest an sunt rugaţi să vină cu o jucărie. Jucăria donată va ajunge la copiii din centrele de plasament/ rezidențiale din Giurgiu și București.

Conferința anuală „Povestea mea”, realizată de Vocea Copiilor Abandonați în parteneriat cu BCR, a ajuns la a 6-a ediție. Conferinţa are loc la sediul EDFORSO, din str. Amilcar C. Săndulescu, nr.1, sector 6,

Înscrierile pe voceacopiilor.ro





Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS