Confidenţialitate

Felicia Filip, la conducerea Uniunii Muzicienilor Interpreţi

Soprana Felicia Filip a fost aleasă, joi, preşedinte al Uniunii Muzicienilor Interpreţi din România (UNIMIR).

Centrul Cultural Tinerimea Română a sărbătorit Ziua Internaţională a Muzicii prin acordarea de premii pentru întreaga activitate dirijorului Lucian Anca, sopranei Bezetti Victoria, mezzosopranei Iulia Buciuceanu, interpretei de muzică populară Floarea Calota, regizoarei Carmen Dobrescu, bas-baritonului Ionel Pantea, tenorului Ioan Piso, balerinului şi coregrafului Ioan Tugearu.

“Am primit cu bucurie şi responsabilitate propunerea de a deveni preşedintele Uniunii reprezentative ale breslei din care fac parte. Sunt pregătită să demarăm o serie de noi proiecte şi programe care să îi pună în valoare pe muzicienii de preţ ai României, dar care să şi atragă cât mai mulţi tineri în zona artelor interpretative. Dacă această ţară are o valoare universal recunoscută, cu siguranţă aceasta este reprezentată de muzicienii noştri”, a declarat Felicia Filip.

Artista și-a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch.

Ulterior, a devenit studentă de canto la Academia de Muzică din Bucureşti, unde a avut-o ca profesoară pe soprana Georgeta Stoleriu.

Cariera internaţională și-a început-o în anul 1991, urcând ulterior pe marile scene lirice din lumea întreagă.

La Covent Garden, Wiener Staatsoper, Liceo di Barcelona, Hamburg, în Toulouse sau la Moscova, publicul a răsplătit-o cu ovaţii îndelungate.

Din anul 2014, Felicia Filip se află la conducerea Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, iar în momentul de faţă este Conferenţiar Universitar Doctor la Universitatea Valahia din Târgovişte.