Confidenţialitate

Federer și Serena Williams avansează la Australian Open, la 38 de ani

“Veteranii” tenisului mondial continuă să domine “sportul alb” și la Open-ul Australiei.

Serena Williams și Roger Federer – ambii în vârstă de 38 de ani, au ajuns în turul al 3-lea al turneului de la Antipozi.

Elvețianul Roger Federer, numărul 3 în clasamentul mondial, s-a calificat astăzi fără probleme în manșa a treia la Australian Open.

El l-a învins în 3 seturi: 6-1, 6-4, 6-1, pe sârbul Filip Krajnovici – cu 11 ani mai tânăr, al 41-lea în ierarhia profesionistă.

Meciul a durat o oră și jumătate iar Federer a servit 14 ași. Mai departe îl va întâlni pe australianul John Millman, numărul 47 ATP.

Roger Federer este cel mai titrat tenisman din circuit – cu 20 de turnee de Grand Slam câștigate. La Melbourne a ridicat trofeul de 6 ori, ultima dată în 2018.

Serena Williams, ajunsă acum pe locul al 9-lea mondial, este și ea în a 3-a manșă, după o victorie contra slovenei Tamara Zidansek, numărul 70 WTA.

Americanca s-a impus ușor, cu 6-2, 6-3, în fața adversarei cu 16 ani mai mică decât ea.

Serena o va înfrunta vineri pe chinezoaica Qiang Wang – favorita 27 a competiției.

Cea mai mică dintre surorile Williams a câștigat Open-ul Australiei de 7 ori, având 23 de Grand Slam-uri în palmares – cu unul mai puțin decât deținătoarea recordului, Margaret Court.

Amintim, Simona Halep este ultima româncă rămasă la Melbourne și o va întâlni mâine dimineață, după ora 10:00, pe britanica Harriet Dart.