Confidenţialitate

FC Botoșani – Poli Timișoara: 2-0 și FC Viitorul – FC Voluntari: 2-1 în Liga 1

Poli Timișoara a fost învinsă cu 2-0 în deplasare de FC Botoșani, în ultimul meci al etapei a 14-a din Liga 1. Golurile moldovenilor au fost marcate de Willie Barbosa în minutele 35 și 41, ultima reușită venind după o schemă inedită la o lovitură liberă de la marginea careului.

Tot luni, FC Viitorul a învins-o cu 2-1 acasă pe FC Voluntari, meci care s-a încheiat cu un scandal. Ilfovenii au deschis scorul dintr-un penalty transformat de Cernat, iar echipa lui Gică Hagi a egalat tot dintr-o lovitură de la 11 metri executată de Răzvan Marin în minutul 78. Formația din Voluntari a contestat vehement penalty-ul, iar Vasile Maftei a fost eliminat, după ce și Balaur primise cartonaș roșu în minutul 66. Portarul oaspeților a apărat inițial șutul lui Chițu, dar arbitrul Istvan Kovacs a dictat repetarea, fiindcă 3 jucători intraseră în careu. Victoria Viitorului a venit în al 5-lea minut de prelungiri, când Boli a reluat cu capul o centrare venită tot de la Răzvan Marin. Conducătorii lui FC Voluntari au vrut la un moment dat să scoată echipa din teren, în semn de protest la adresa arbitrajului.

FC Viitorul a urcat acum pe locul al 3-lea, urmată de FC Botoșani pe poziția a 4-a. Lidera rămâne Steaua, urmată de CSU Craiova.