Faye Dunaway şi Warren Beatty prezintă un premiu Oscar 2018, în ciuda gafei de anul trecut

Actorii Faye Dunaway şi Warren Beatty vor prezenta din nou premiul pentru cel mai bun film la gala Oscar 2018, deși anul trecut, au prezentat greșit numele câștigătorului, scrie variety.com. Momentul de atunci a făcut rapid înconjorul internetului.

Acum cei doi doi actori au participat la o repetiţie pentru acest moment, joi, cu câteva zile înainte de gala premiilor Oscar, care va avea loc duminică, 4 martie, la Dolby Theater din Los Angeles.

Faye Dunaway, în vârstă de 77 de ani, şi Warren Beatty, în vârstă de 80 de ani, le-au oferit spectatorilor una dintre cele mai memorabile gale Oscar la ediţia de anul trecut. Cei doi au anunţat eronat musicalul „La La Land” drept câştigătorul trofeului categoriei „cel mai bun film”, însă câștigătorul era   drama „Moonlight”, de Barry Jenkins.

Revedeți momentul:

Cum a fost posibilă gafa?

Două persoane numără voturile şi cunosc câştigătorii în avans. Fiecare dintre ei are un set complet de plicuru conţinând biletele cu numele câştigătorilor – în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut cu celălalt set.

Aceste persoane – angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) – stau fiecare la un capăt al scenei şi înmânează plicurile prezentatorilor atunci când aceştia intră în scenă pentru a înmâna un trofeu.

Aşadar, după ce Emma Stone a câştigat Oscarul pentru cea mai bună actriţă, celălalt plic cu numele ei a fost înmânat lui Warren Beatty – care prezenta categoria ”cel mai bun film” – dintr-o eroare.

O anchetă demarată de Academia de film americană a descoperit că deţinătorii plicurilor care conţineau numele câştigătorilor, doi contabili de la compania de audit PricewaterhouseCoopers (PWC) din Los Angeles, au fost vinovaţi pentru producerea acelei erori.

Martha Ruiz şi Brian Cullinan sunt cei doi angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers (PWC) care au adus rezultatele pe scena Oscarurilor şi erau singurele persoane care cunoşteau rezultatele în avans.

Anul acesta ei nu vor mai înmâna plicurile.

Ezitarea lui Warren Beatty

Se părea că veteranul actor american se juca cu aşteptările spectatorilor atunci când, după ce a deschis plicul, a privit biletul, apoi s-a uitat în interiorul plicului încă o dată, pentru a vedea dacă acolo se află un alt bilet.

Actorul a verificat încă o dată biletul apoi i-a arătat plicul coprezentatoarei sale, Faye Dunaway. Iar ea a citit ce scria pe bilet: ”La La Land”.

”Vreau să vă spun ce s-a întâmplat”, a explicat Warren Beatty. ”Am deschis un plic şi pe biletul din interior scria «Emma Stone, La La Land». De aceea am aruncat o privire lungă spre Faye şi apoi spre public. Nu am încercat deloc să fiu amuzant”

MĂSURI DE SIGURANȚĂ  SUPLIMENTARE

Pentru ca anul acesta să nu se repete greșeala, prezentatorul, dar şi un manager de scenă vor confirma că au plicurile corecte înainte de a anunţa câştigătorii premiilor. Partenerilor PWC nu le va fi permis să utilizeze reţelele de socializare în timpul show-ului, potrivit Associated Press. În plus, o altă persoană se va afla alături de producători, cu un al treilea set de plicuri.