Confidenţialitate

Farmecul Crăciunului în New York: de la vitrine care spun o poveste la târguri de cadouri (AUDIO)

Probabil că nu există un alt oraș în această lume în care spiritul Crăciunului să fie mai prezent. Pe străzi, în magazine, în casele oamenilor. Americanii pun mare preț pe această sărbătoare, care, la fel ca Ziua Recunoștinței, este un bun prilej pentru reuniuni de familie și pentru petreceri cu prietenii și toți cei dragi.

New-York-pregatit-de-Craciun-Paravion

Prin urmare, pregătirile pentru Crăciun încep de la începutul lunii noiembrie. Primele care se îmbracă în sărbătoare sunt vitrinele marilor magazine. În privința decorurilor de Crăciun e o adevărată concurență între branduri celebre precum Macy’s, emblematicul magazin aflat la intersecția străzii 34 cu Broadway, sau Bloomingdale’s, care se află la intersecția străzii 59 cu bulevardul Lexington.

Vitrinele marilor magazine spun o poveste, iar în magazine cei mici sunt așteptați de Moș Crăciun, iar cei mari cu o paletă largă de produse pe care le pot cumpăra drept cadouri pentru cei dragi.

Cei care pleacă în vacanță cu un buget mai mic pot face cumpărături de sezon în piețele de Crăciun din New York. Cea mai cunoscută este cea din Union Square, unde turiștii găsesc bijuterii, jucării, decorațiuni de iarnă, toate lucrate manual.

Atmosferă de sărbătoare este și în alte zone ale orașului. Turiștii sunt așteptați să se alăture colindătorilor care cântă sub brazii de Crăciun de la Muzeul de Istorie Națională sau din Rockefeller Center.

Lângă bradul din Rockefeller Center se află celebrul patinoar Rockefeller, care a fost dat în folosință în 1936, chiar în ziua de Crăciun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

735x200 paravion