Confidenţialitate

Fără mască în aer liber în Israel, în urma campaniei masive de vaccinare anti-COVID | AUDIO

Peste 55% din populaţie a fost imunizată. Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a spus luni dimineaţă, în emisiunea Deşteptarea la Europa FM, că este încă o etapă în drumul spre normalitate.

El a adăugat că, în Israel, cei care s-au vaccinat cu două doze pot intra în restaurante şi la diverse evenimente cu un aşa numit paşaport verde:

„Numai persoanele care sunt vaccinate, numai ele pot să aibă acest pașaport și prin acest pașaport pot să intre în locurile publice închise. Orice persoană care vrea să fie vaccinată poate să fie vaccinată, este hotărârea fiecăruia dacă vrea sau dacă nu vrea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

David Saranga mai spune că Israelul a învins pandemia şi că acum se axează pe repornirea economiei. De ce crede a avut Israelul succes?

„În primul rând, lumea n-a crezut în fake-news, și la noi există o grămadă de fake news, dar lumea are credință în cercetarea medicală, în medicină și, din acest motiv, lumea a evaluat și a hotărât că modul cel mai bun de a combate această pandemie este prin vaccinare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De pe 23 mai, Israelul îşi va deschide graniţele pentru turiştii care au anticorpi COVID, fie pentru că au trecut prin boală, fie pentru că s-au vaccinat.