Confidenţialitate

Facebook devine Meta: Misiunea noastră rămâne aceeaşi, aceea de a uni oamenii | VIDEO

Compania americană Facebook îşi schimbă numele în Meta, a anunţat, joi, fondatorul Mark Zuckerberg.

“De acum, ne numim Meta”, a spus acesta în cadrul unui eveniment online.

Aplicaţiile Facebook, Instagram şi WhatsApp își vor păstra denumirile.

Analiștii spun că schimbarea reflectă abițiile lui Mark Zuckerberg de a transforma mediul online într-un spațiu al realitații augmentate, în care utillizatorii vor acționa interactiv.

“Misiunea noastră rămâne aceeaşi, aceea de a uni oamenii (…) rămânem o companie care creează tehnologii bazate pe nevoile acestora”, a adăugat Mark Zuckerberg.

“Credem că metaversul va fi succesorul internetului mobil”, opinează antreprenorul american.

 

În Congresul american, în această perioadă, gigantul online este anchetat pentru că promovează conspiraţii și cunoaşte foarte bine răul pe care platformele sale îl provoacă sănătăţii mintale a adolescenţilor, dar și democraţiilor.

La începutul lunii octombrie, platformele Facebook, Instagram și WhastApp nu au fost funcționale timp de câteva ore, fiind suspectat inclusiv un sabotaj intern.

Mark Zuckerberg le-a cerut scuze utilizatorilor. ”Ştiu cât de mult vă bazaţi pe serviciile noastre pentru a rămâne conectaţi cu cei la care ţineţi”, a notat acesta într-un mesaj postat online.

Platforma DownDetector, care urmăreşte întreruperile serviciilor digitale, a descris problema drept “cea mai mare observată vreodată”.