Confidenţialitate

Facebook a anunțat că a dejucat o operațiune rusă de dezinformare cu privire la vaccinurile anti-Covid

Compania Facebook anunță că a demontat o operațiune rusă de dezinformare care discredita două dintre vaccinurile anticovid.

Potrivit oficialilor Facebook, detectarea operațiunii a fost posibilă și pentru că mai mulți influenceri francezi sau germani au primit oferte plătite – pe care le-au denunțat – prin care li se cerea să denigreze vaccinul Pfizer.

În ceea ce privește vaccinul de la AstraZeneca se căuta acreditarea ideii că acesta transformă persoanele vaccinate în cimpanzei.

O companie britanică era folosită pentru a difuza la scară largă articole și informații fără bază științifică.

La sediul declarat al companiei din Londra funcționează un centru de înfrumusețare cu laser, angajaţii au profiluri ciudate pe LinkedIn  și toți au lucrat în Rusia înainte spune unul dintre influencerii care a fost contactat pentru a răspândi articolele.

Dezinformarea nu era mereu subtilă, dar procesul a fost extrem de sofisticat, a directorul unui departament de securitate cibernetică al Facebook după ce campania de dezinformare a fost oprită.

Reprezentanții Facebook au fost acuzați în repetate rânduri că ar fi lăsat să circvule pe platformele sale informații false despre vaccinurile împotriva Covid-19