Confidenţialitate

F1: Marele Premiu al Canadei riscă să fie anulat pentru al doilea an la rând

Programat la 13 iunie pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, Marele Premiu al Canadei riscă să fie anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei de coronavirus.

Responsabilii Formulei 1 au declarat că discuţiile cu autoritățile canadiene rămân în continuare deschise, potrivit Reuters.

Odată cu răspândirea noilor variante ale SARS-CoV-2 şi în condiţiile în care Canada depune eforturi pentru a ţine sub control al treilea val al virusului, Serviciul de sănătate publică din Montreal şi autorităţile locale au concluzionat că, şi în condiţiile organizării cursei cu porţile închise, fără spectatori, riscurile erau prea mari, conform CBC.

Oficialii F1 au vrut să evite carantina obligatorie de 14 zile pentru sutele de persoane angrenate în acest eveniment, piloţi şi membri ai echipelor, prin organizarea evenimentului într-o ‘bulă’ securizată, bazându-se pe un staff medical privat.

Cursa de la Montreal este programată imediat după Marele Premiu al Azerbaidjanlui, care se va disputa pe 6 iunie la Baku.

Pentru a înlocui Grand Prix-ul Canadei, responsabilii Marelui Circ au în vederea mutarea evenimentului în Turcia, pe circuitul de la Istanbul, conform presei de specialitate.

Potrivit Radio Canada, anularea Marelui Premiu pentru al doilea an consecutiv pune sub semnul întrebării continuarea evenimentului la Montreal. Contractul prevede desfăşurarea cursei până în 2029, însă oficialii canadieni, în frunte cu premierul Quebecului, Francois Legault, se tem că aceste anulări ar putea fi considerate drept o ruptură de contract de către conducătorii Formulei 1.