Expoziţia Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918), la Palatul Suţu

Propunându-şi să aducă în faţa vizitatorilor imagini şi obiecte autentice, mărturii despre viaţa cotidiană din Capitala ocupată, expoziţia ‘Bucureştii sub ocupaţie (1916-1918)’ s-a deschis la Palatul Suţu.

Între piesele de patrimoniu aduse în faţa publicului se numără imagini ale oraşului, arme, piese de mobilier de epocă, uniforme militare şi costume civile, menite să introducă publicul în atmosfera interioarelor bucureştene, potrivit organizatorilor.

‘Costumul generalului Gheorghe Mihail, cu grad de maior în timpul războiului, care s-a remarcat în timpul Bătăliei de la Mărăşeşti, ocupă un loc important în contextul expoziţiei. Fotografii din albumele soldaţilor germani, afişe cu ordine ale comandantului armatelor de ocupaţie, feldmareşalul August von Mackesen, către populaţia Bucureştiului, ordine de rechiziţie prin care se impunea cedarea necondiţionată a diferite tipuri de bunuri, dar şi bancnote emise în perioada de ocupaţie întregesc o perspectivă asupra opresiunii şi a privaţiunilor din timpul războiului’, se menţionează într-un comunicat.

Expoziţia va rămâne deschisă la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suţu până pe 29 octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS