Confidenţialitate

Experiment social în Moscova: Ce reacţii primesc doi activişti LGBT care se ţin de mână pe stradă – VIDEO

Doi activiști pentru drepturile homosexualilor din Rusia au efectuat un experiment social inedit. Bărbații, amândoi heterosexuali, s-au filmat în timp ce se țineau de mână pe străzile Moscovei pentru a observa reacțiile celor din jur.

Imaginile au fost surprinse în secret cu o cameră ascunsă într-un rucsac și amintesc de un video asemănător făcut în New York. ”Noi am crezut că este ciudat că într-o parte a lumii (New York) e normal ca doi bărbați să se țină de mână când merg pe stradă (…). Și am vrut să vedem cum oamenii din Rusia ar reacționa la acealași lucru”, a declarat pentru CNN Nikita Rozhdestv, fondatorul canalului de YouTube ChebuRussia și persoana care a filmat videoclipul.

În timp ce bărbații se țin de mână pe stradă, ei primesc comentarii și cuvinte licențioase: ”Prea mulți gay în Rusia”, ”Ce se întâmplă cu Rusia?” și  ”Care este problema voastră?”; iar, la un moment dat, un om îi separă și îi amenință pe tineri.

https://www.youtube.com/watch?v=wgm3lb9JUU0

În 2013, camera inferioară a Parlamentului Rusiei – Duma de Stat – a aprobat o lege care le interzice cuplurilor gay să adopte copii de naționalitate rusă. Totodată, aceaeași lege prevede interzicerea dreptului de adopție și persoanelor celibatare din țările care au legalizat căsătoria între persoanele de același sex.