Expeditie pe Kilimanjaro: cat costa si care sunt conditiile (AUDIO)

Oricine se poate aventura într-o astfel de expediție, dacă are o pregătire fizică bună, spun agenții de turism.

Pentru unele persoane, vacanța nu e sinonimă cu leneveala. Din ce în ce mai mulți turiști vor, în concediu, să facă alpinism, să zboare cu parapanta sau să călătorească prin deșert.

De la excursii pe Mont Blanc și Aconcagua până la expediții în junglă și rafting pe Amazon, oferta din cataloagele agențiilor de turism specializate în turismul de aventură este din ce în ce mai diversificată.

Dintre toate, astăzi alegem Kilimanjaro, cel mai înalt munte de pe continentul african. Valentin Ghincolov, managerul unei agenții, spune că o expediție costă până la 2.500 de euro. Cea mai scurtă tură durează nouă zile, însă nu e recomandată. Ghinculov recomandă ca expediția pe Kilimanjaro să fie combinată cu safari, caz în care vacanța se scumpește cu aprox. 500 de euro.

Oricine se poate aventura într-o astfel de expediție, dacă are o pregătire fizică bună, adaugă Valentin Ghinculov. Oricum, înainte de a pleca în această aventură, turiștii sunt pregătiți. Astfel, se fac ture de pregătire în Munții Făgăraș. Contează și starea de sănătate a omului, iar acest lucru se specifică în contractul pe care îl semnează cu agenția de turism.

Valentin Ghinculov mai spune că din ce în ce mai mulți români sunt atrași de genul acesta de vacanță.