Evoluţia lui Donald Trump de-a lungul timpului – GALERIE FOTO

Noul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, s-a născut pe 14 iunie 1946 în New York, într-o familie înstărită. Tatăl său, Fred Trump, era unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari de pe Coasta de Est a SUA.

donald-trump-13

Foto: Facebook/Donald Trump

donald-trump-11

Foto: Instagram/realdonaldtrump

donald-trump-2

Familia Trump: Donald Trump, în stânga, alături de fraţii şi surorile sale: Fred Jr, Robert, Maryanne şi Elizabeth.

Foto: Facebook/Donald Trump

donald-trump-3

Donald Trump, pe pagina de Facebook: „Crescând alături de familia mea – eu sunt în stânga”.

Foto: Facebook/Donald Trump

El a urmat cursurile liceale ale Academiei Militare din New York, terminând apoi cursurile universitare ale Facultăţii de Economie şi Comerţ Wharton din cadrul Universităţii Pennsylvania, fiind licenţiat în economie în anul 1968.

donald-trump-10

Foto: Wikipedia

donald-trump-9

Donald Trump alături de părinţii săi Fred C. şi Mary Anne Trump, la Academia Militare din New York.

Foto: Instagram/ realdonaldtrump

donald-trump-8

Donald Trump alături de tatăl său la absolvirea Facultăţii de Economie şi Comerţ Wharton din cadrul Universităţii Pennsylvania.

Foto: Instagram/ realdonaldtrump

Din acel moment, s-a alăturat tatălui său în domeniul afacerilor imobiliare din Brooklyn.

donald-trump-7

Donald Trump alături de tatăl său Fred C. Trump.

Foto: Instagram/ realdonaldtrump

În anii ’80, și-a continuat cariera de om de afaceri, prin dezvoltarea de afaceri imobiliare, investind mai ales în industria hotelieră și a cazinourilor.

donald-trump-6

Donald Trump alături de tatăl său Fred C. Trump.

Foto: Facebook/ Donald Trump

În 1983, a construit primul său zgârie-nori, Trump Tower, o clădire cu 58 de etaje, din New York. A cumpărat proprietatea Mar-a-lago din Palm Beach, Florida, a renovat Hotelul Barbizon și 100 Central Park South și a cumpărat Plaza Hotel din New York, potrivit site-ului thefamouspeople.com.

La sfârşitul anilor ’80, cade victimă unei crize economice. Din cauza imposibilităţii de a satisface termenele de plată ale împrumuturilor financiare, Trump declară faliment în 1990.

În anii 2000, afacerile sale se revigorează, relevante în acest sens fiind finalizarea turnului rezidențial de 72 de etaje, Trump World Tower în 2001, și începerea construcției Trump Palace, un complex de clădiri de-a lungul râului Hudson. În paralel, a dezvoltat o serie de afaceri și în industria modei sau în formare profesională: Trump University sau The Trump Entrepreneur Initiative.

Trump a fost, de asemenea, gazda şi producătorul reality-show-ului postului NBC „Ucenicul”/”The Apprentice”, unde mai mulţi candidaţi se aflau în cursa pentru un post în cadrul uneia dintre companiile sale.

Donald Trump a fost căsătorit de trei ori. În 1977, s-a căsătorit cu Ivana Zelnickova, cu care a avut trei copii: Donald Trump Jr., născut în 1977, Ivanka, născută în 1981, și Eric, născut în 1984.

donald-trump-5

Donald Trump alături de Donald Trump Jr.

Foto: Instagram/ realdonaldtrump

donald-trump-4

Donald Trump alături de copiii săi Don, Ivanka, Eric 

Foto: Facebook/ Donald Trump

În 1992 a divorțat de Ivana Zelnickova, recăsătorindu-se cu Marla Maples în 1993, cu care are o fiică: Tiffany, născută în 1993.

vicki-l-miller-shutterstock-donald-trump

Donald Trump şi Marla Maples

Foto: Vicki L. Miller/Shutterstock

A divorțat de cea de-a doua soție în 1999. Din 2005 este căsătorit cu manechinul sloven Melania Knauss, cu care are un fiu născut în 2006.

everett-collection-shutterstock-donald-trump-si-melania-knauss

Donald Trump şi Melania Knauss

Foto: Everett Collection/Shutterstock

Candidat al Partidului Republican la alegerile prezidențiale americane din 2016, pentru care și-a anunțat candidatura în iunie 2015, a fost nominalizat oficial de partid, în iulie 2016.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS