Confidenţialitate

Evitați să stați la coadă în drumul spre mare. Taxa de pod se poate plăti rapid online și prin SMS

Tariful de tranzitare a podurilor de la Fetesti și Cernavodă poate fi plătit și prin intermediul www.erovinieta.ro sau prin SMS, însă mulți șoferi aleg în continuare să stea la coadă pentru a plăti cash taxele, ceea ce duce la cozi care durează minute bune și timp irosit inutil.

Deși plata prin SMS la trecerea podului de la Fetești nu este o opțiune nouă pe care o au șoferii care folosesc A2, încă se mai formează coloane de mașini în perioadele aglomerate cu cei care vor să achite taxa de pod de la Fetești cash, direct la ghișeu.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pemite verificarea online privind trecerile efectuate pe la stația de taxare de la Fetești, dar atenționează că toate informațiile sunt orientative și se bazează exclusiv pe detecțiile automate și pe cele verificate deja de către agenții constatatori. De aceea, oficialii recomandă ca fiecare utilizator în parte să țină o evidență a trecerilor efectuate pentru vehiculul deținut.

Adresa la care se poate face verificarea, doar dacă aveți la îndemână numărul înmatriculare dar și seria șasiului și seria talonului, este https://www.erovinieta.ro/vignettes-portal-web/#/searchDetectionsAndPayments

Taxa de trecere a podului de la Fetești poate fi achitată (prin SMS sau în benzinării) în avans sau ulterior trecerii până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii.

Cum se poate plăti taxa de pod de la Fetești prin SMS

Numărul la care trebui să trimiteți numărul de înmatriculare și al categoriei de vehicul este 7577. După trimiterea unui SMS la 7577 vi se cere confirmarea datelor prin trimiterea cuvântului DA în cel mult 3 ore, altfel nefiind făcută taxarea.

Un exemplu de SMS valid poate fi B999EFM 1, ceea ce înseamnă că doriți peaj Fetești pentru un autoturism cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone cu numărul de înmatriculare B999EFM. Costul vi se comunică în EURO și RON și vi se solicită apoi confirmarea prin trimiterea cuvântului ”DA”.

Taxa achitată la benzinării sau prin SMS și neutilizată într-o perioadă de 12 luni își pierde valabilitatea.

Plata cash a peajului se poate face la bariera de pe Banda 1 din stația de taxare Fetești. Benzile 2 și 3 sunt fără barieră dedicate celor care au achitat în avans sau vor achita ulterior trecerii. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite eliberate sub formă de tichete se poate efectua numai pe banda 1.

Important când plătiți taxa prin SMS

Utilizatorul nu poate considera peajul emis dacă nu a primit mesajul de confirmare.

Categoria tarifară peaj asociată tipului de vehicul:

1 – Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone

2 – Marfa 3,5 tone < MTMA < 12 tone / microbuz 3 – Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar 4 – Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe

Pentru informații suplimentare referitoare la categoriile tarifare sa poate trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis)

Pentru cartelele preplătite nu se aplică TVA, achiziția fiind efectuată numai dacă există disponibil creditul necesar.

Dacă după transmiterea unui mesaj către numărul 7577 nu primiți niciun mesaj este posibil ca pe acel număr de telefon să existe eventuale restricții. Pentru a rezolva asemenea situații va trebui să luați legătura cu serivicul de relații cu clienții al operatorului dvs. de telefonie mobilă.