Confidenţialitate

Evander Holyfield vrea să revină și el în ringul de box, la 57 de ani

După exemplul fostului său mare rival Mike Tyson, Evander Holyfield se va întoarce și el în ringul de box, pentru câteva meciuri demostrative în scop caritabil.

Fostul campion mondial la categoria grea, acum în vârstă de 57 ani, a anunțat însă că este interesat doar de confruntări cu alți foşti mari boxeri din generația lui.

Americanul, al cărui nume de ring în anii ’90 era “The Real Deal“, nu ar refuza o întâlnire cu Tyson, Riddick Bowe sau britanicul Lennox Lewis.

Holyfield s-a retras în 2011, cu 44 victorii, 10 înfrângeri şi două remize.

El speră ca primul demonstrativ să aibă loc în noiembrie, preferabil în Orientul Mijlociu, unde spectatorii vor putea dona sume mari în scopuri caritabile.

Fostul campion spune și că partida nu va avea mai mult de 3-4 runde și probabil se vor purta căști de protecție, ca la amatori, fiindcă la această vârstă pot apărea accidentări nedorite.

Amintim, Mike Tyson a fost primul dintre marii campionii retraşi care și-a anunțat întoarcerea în ring, la 53 de ani, pentru a strânge bani în scopuri caritabile.

“Iron Mike” a fost învins de Evander Holyfield în cele două meciuri directe, din 1996 şi 1997.

Mike Tyson refuză acum o revanșă simbolică şi l-a contactat deja pe englezul Tyson Fury, actualul campion mondial al greilor versiunea WBC. Impresarii lor nu au ajuns, deocamdată, la un acord.