EUROVISON 2016: Cântăreaţa Bijou se înscrie cu piesa „Another Try” – VIDEO

Cântăreaţa Bijou, pe numele său real Elena Turcu, se înscrie la Selecția Națională Eurovision 2016 cu piesa „Another Try”. Melodia a fost lansată, împreună cu un videoclip realizat de Marian Nica, în decembrie 2015.

Piesa „Another Try”  a fost scurtată la trei minute pentru a se încadra în regulamentul Selecției Naționale Eurovision 2016.

Înscrierile pentru Selecția Națională se desfășoară în perioada 18 ianuarie – 7 februarie, iar pe 11 februarie vor fi anunțate cele 12 piese finaliste. Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Semifinala Selecției Naționale va avea loc pe 4 martie, iar finala pe 6 martie, ambele show-uri urmând să se desfășoare la Sala Polivalentă din Baia Mare, iar telespectatorii le vor putea urmări, în direct, pe TVR.

Eurovision 2016 va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu 3 mai multe decât la ediţia precedentă.

Mihai Trăstariu, cel care în 2006 a obţinut locul 4 în finala Eurovision cu piesa „Tornero„, a fost primul artist care a confirmat înscrierea la Eurovision 2016, cu melodia „Paradisio‬„.