Confidenţialitate

Eurovision România 2021: Roxen va merge la Rotterdam cu o nouă piesă

După ce ediția de anul trecut a Eurovision a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, organizatorii anunță că anul acesta concursul se va relua.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai.

Astfel, Roxen, reprezentanta României, va merge la Rotterdam, însă cu o altă melodie.

„Alcohol You”, piesa aleasă pentru ediția 2020, nu întrunește condiția din regulamentul concursului de a fi lansată public după data de 1 septembrie 2020.

„Sloganul Eurovision chiar cred că se potriveşte perfect întregului context: #ealtceva. Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure. Abia aştept să reîncepem călătoria spre Rotterdam şi să ne încărcăm, împreună, cu cea mai bună energie”, mărturiseşte Roxen.

Ediția 2021 a proiectului Eurovision România aduce o premieră în istoria participărilor țării noastre la concurs, juriul urmând să decidă, până la sfârșitul lunii februarie, piesa pe care Roxen o va interpreta pe scena de la Rotterdam.

Această metodă a mai fost folosită de mai multe ţări, cu succes, pentru selecţia piesei, precum câştigătorul Esc 2014, Conchita Wurst – „Rise Like a Phoenix”, câştigătorul celei mai recente ediţii, 2019, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”, Eleni Foureira – „Fuego” (locul al doilea ESC 2018), Cesár Sampson – „Nobody But You” (locul al treilea ESC 2018) sau Kristian Kostov – „Beautiful Mess” (locul al doilea ESC 2017).

Etapa de selecție a piesei României la Eurovision debutează la 1 februarie, Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese. Variantele DEMO vor fi transmise juriului, care va alege melodia câștigătoare.

„Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, după un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut. Muzicieni din 41 de țări vor fi la Rotterdam mai uniți ca niciodată și mai dornici decât oricând să demonstreze ce forță miraculoasă și vindecatoare poate avea muzica”, declară Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision.

La Eurovision Song Contest 2021, participă, alături de România, alte 40 de țări. Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa “Arcade”, în 2019.