Confidenţialitate

Eurovision: Europe Shine A Light – VIDEO LIVE

Sâmbătă seara, de la ora 22, ora României, este programat spectacolul Eurovision: Europe Shine A Light, care vine să compenseze în acest an absența Eurovision 2020, concursul european al cântecului fiind anulat în acest an ca urmare a restricțiilor și măsurilor de securitate sanitară impuse în urma răspândirii COVID-19 în Europa și declarării pandemiei de coronavirus.

În această sâmbătă, pentru prima dată în istoria Eurovision, reprezentanţii din ţările participante nu vor fi competitori, ci își vor reuni vocile, ca o punte peste întreaga Europă, în piesa câștigătoare a anului 1997, „Love Shine a Light”.

Eurovision: Europe Shine A Light va fi o producție ce va trece în revistă pe scurt cele 41 de piese calificate în acest an, dar va include şi momente speciale ale unor artiști din istoria Eurovision. Gali Atari, cea care a câștigat Eurovision 1979, va interpreta hitul său, „Hallelujah”, împreună cu un cor în care se vor regăsi foști participanți la Eurovision Junior.

De asemenea, îi vom revedea pe suedezul Måns Zelmerlöw cu „Heroes”, piesa cu care a câștigat ediția din 2015 a concursului, pe Marija Šerifović din Serbia, cu a sa „Molitva”, câștigătoare în 2007, precum și pe Netta (Israel, 2018), cu o nouă piesă purtând un mesaj special despre vremurile pe care le trăim.

„Dorim ca acest show să îi pună în valoare pe cei 41 de artiști care ar fi trebuit să apară la Rotterdam, dar și să-i inspirăm pe cei de acasă și să conectăm oamenii din Europa și nu numai, în aceste timpuri dificile. Desigur, nu îi vom uita pe cei afectați de criza coronavirus și pe cei care fac toate eforturile să îi țină piept acesteia. Haideți să facem din acesta un moment de neuitat în istoria Eurovision!”, explică Sietse Bakker, producătorul executiv al celei de-a 65-a ediții Eurovision.

Gazdele show-ului vor fi prezentatorii olandezi Chantal Janzen, Edsilia Rombley și Jan Smit.