EUROVISION 2016: Ultima zi pentru înscrierea pieselor la Selecţia Naţională Eurovision 2016

Duminică este ultima zi în care se mai pot înscrie piese la Selecţia Naţională Eurovision. Potrivit calendarului oficial, joi, 11 februarie, vom afla care sunt cele 12 piese care se vor lupta pentru a reprezenta România în acest an la Eurovision Song Contest.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională a Eurovision 2016 o pot mai face până la finalul zilei de 7 februarie. Piesele pot fi trimise prin poştă sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobanţilor nr. 191, sector 1, Bucureşti), pe suport CD, cu menţiunea „Pentru Selecţia Naţională Eurovision 2016” înscrisă pe plic sau electronic, la adresa eurovision2016@tvr.ro.

Pentru prima dată în istoria participării României la Eurovision, câştigătorul Selecţiei Naţionale va fi desemnat exclusiv de public, prin televot.

Spectacolele în urma cărora vom afla piesa care va reprezenta România la Eurovision în 2016 se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Baia Mare. Cele două evenimente – semifinala de vineri, 4 martie şi finala din 6 martie – vor fi transmise în direct de TVR.

Câştigătorul Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, în a doua semifinală a concursului, iar Finala va avea loc pe 14 mai.