EUROVISION 2016: Hayley Evetts s-a retras din Selecţia Naţională Eurovision

Hayley Evetts şi-a anunţat retragerea cu piesa ei „Brand New Day” din semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016. Artista britanică Hayley Evetts a anunţat organizatorii că, din cauza unor probleme de sănătate, nu mai poate continua participarea în concurs.

Hayley Evetts este cunoscută britanicilor după participarea la Pop Idol în 2002, când a terminat concursul pe locul 5, apoi a încercat să câştige şi X Factor.

Conform regulamentului Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016, în locul artistului retras intră una dintre rezerve, în funcţie de notele obţinute din partea juriului. Astfel, trupa Gaşca de acasă va concura în semifinala din 4 martie, de la Baia Mare, cu piesa „Tu eşti povestea”.

„Cu mare tristeţe şi regret vă anunţăm că, urmare a unei accidentări serioase la genunchi, Hayley Evetts a fost sfătuită să nu mai cânte sau să facă efort timp de 6 săptămâni. Deoarece regulile concursului nu ne permit să aducem un interpret care să o înlocuiască pe Hayley, nu avem de ales decât să ne retragem piesa «Brand New Day» din semifinalele României Eurovision 2016”, a anunţat Martyn Baylay, compozitorul piesei.