Confidenţialitate

EUROVISION 2016: Cine sunt finaliştii Eurovision România, după selecţia de vineri

Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, M I H A I, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ sunt concurenţii pe care îi vom vedea pe scena Sălii Sporturilor din Baia Mare, la finala naţională a concursului Eurovision 2016 din 6 martie. Primii patru – Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena şi M I H A I – au fost desemnaţi de juriul de specialitate, iar Vanotek feat. The Code & Georgian, precum şi Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ au fost votaţi de public.

Cu o melodie pe care a compus-o în zilele de proteste de după #colectiv, „o piesă din suflet, pentru suflete” cum numeşte Ovidiu Anton „Moment of Silence”, cel care participă pentru a cincea oară la Eurovision a fost primul calificat în finala de duminică. În urma notelor obţinute de la juriu, cel mai mare punctaj a fost al lui – 54 de puncte. „Pentru mine, a fost cel mai emoţionant moment al serii. Designul de lumini, deşi nu a fost un spectacol antrenant (nici nu avea nevoie), a fost impecabil”, a admis Zoli. „M-a emoţionat până la lacrimi show-ul tău! Bravo!”, a spus şi Cezar.

„Piesa lui Ovidiu nu e rock, e muzică”, a concluzionat Horia Moculescu. Toţi membrii juriului l-au lăudat pentru melodie, mesajul acesteia, dar şi pentru show-ul de pe scenă.

Dream Walkers au obţinut, în urma votului juriului, 47 de puncte. Cei patru tenori pe care compozitorul Cristi Faur îi îndrumă şi pentru care a compus piesa Let It Shine au cules aplauze la scenă deschisă din partea publicului băimărean. Juriul a fost de asemenea impresionat de interpretarea lor, dar le-a reproşat lipsa unui show pe măsura interpretării şi compoziţiei.

De la Delfinul de Aur la Ursuleţul de Aur, şi chiar Cerbul de Aur, pe la toate a trecut cu fruntea sus, ba chiar s-a ales cu premii importante. Mamaia copiilor sau X Factor i-au adus de asemenea recunoaştere. Florena a reuşit în această seară să iasă în faţă cu melodia “Behind The Shadows” (compusă de Gabriel Hiuban şi Laurenţiu Duţă, text Adam Powers), să ridice publicul în picioare în Sala Sporturilor de la Baia Mare şi să treacă în finala Eurovision România cu 44 de puncte.

„Un moment senzual. Pe Florena, dacă o ascult între o mie de concurenţi, o recunosc”, a caracterizat Cezar momentul ei. „Începutul drumului tău este fantastic, sigur vei ajunge foarte sus” – Alexandra Cepraga.

Randi: „În sfârşit o producţie sănătoasă, de 2016, felicitări!”, a exclamat Randi, lucru cu care Horia Moculescu s-a declarat total de acord. „Această construcţie melodică este exclusiv din afara filonului românesc”. (Horia Moculescu).

„A fost o fată extraordinară pe scenă. Ai putea să umpli scena mult mai bine, pe scenă pot să fie 6 persoane, conform regulamentului”, i-a recomandat Zoli Toth.

Cu un show ce include dansatori care au pe costumele lor negre circuite luminoase, şi o melodie al cărei titlu, Paradisio, l-a visat, Mihai (Trăistariu) a reuşit să obţină 33 de puncte. El este al patrulea finalist al Selecţiei Naţionale 2016. „Show-ul lui Mihai aduce o stare. Complimente pentru diafragma lui Mihai”, a recunoscut Cezar.

Horia Moculescu a fost de părere că, în ansamblu, show-ul lui Mihai a fost o surpriză, dar i-a făcut reproşuri pentru falsetul de la început. „Mihai este de departe dintre cele mai mari vedete ale Eurovision în România, dar mi-aş fi dorit ca, la 10 ani pe această scenă, să se fi reinventat. O coregrafie fantastică a lor, şi o voce extraordinară a ta, din păcate separate. Artiştii trebuie să investească în show-ul lor, nu să aştepte să le cadă din cer”, a punctat şi Zoli Toth.

Doi finalişti  salvaţi de votul publicului

984 de voturi din partea publicului i-au trimis pe Vanotek feat. The Code & Georgian în finala concursului Eurovision România. „I’m Coming Home e o piesă foarte modernă, bravo, felicitări, dar show-ul poate fi îmbunătăţit”, a comentat Zoli Toth.

„Piesei îi lipseşte un lucru esenţial – refrenul, cu care să plec din sală. E modernă, am remarcat-o de la preselecţie”, a venit cu completări Horia Moculescu.

Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ încheie lista finaliştilor Selecţiei Naţionale. Ei au primit 852 de voturi de la telespectatori şi şansa de a continua lupta pentru un loc pe scena de la Stockholm. „The Voice este o piesă bine scrisă şi bine cântată de doi oameni frumoşi”, a sintetizat Horia Moculescu.
În finala Selecţiei Naţionale Eurovision 2016, de duminică, 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockhom, dintre piesele rămase în concurs, prin televot. Show-ul va fi transmis în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.